سیستم ترمز کامیون های ولوو جزو اختراعات به روز و جالب بشر است. کسب اطلاعات در این زمینه کمک بسیاری در کاهش تصادفات بر اثر سیستم ترمز را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. چرا که نرخ تصادفاتی که در چند دهه اخیر بر اثر عملکرد بد سیستم ترمز به دست آمده، بسیار بالا بود. معمولا در صورت ایجاد مشکل در سیستم ترمز، تصادف از عقب خودرو صورت میگیرد. در مواردی که وسیله نقلیه پشتی فاصله استاندارد را به درستی رعایت نکرده باشد نیز این اتفاق رخ میدهد. توجه به سیستم ترمز در وسایل نقلیه سنگین بسیار پر اهمیت است، زیرا شرایط در این خودروها چندین برابر خطرناکتر خواهد بود.
سیستم ترمز در انواع کامیونهای ولوو یکی از پیشرفتهترین وسیله ایمنی در آنها محسوب میشود. برای این منظور تصمیم گرفتیم در این مقاله سیستم ترمز در کامیونهای ولوو را مورد بررسی قرار دهیم، پس با ما همراه باشید.
نقش سنسور در سیستم ترمز کامیون
سنسور یکی از اجزای مهم در سیستم ترمز کامیون های ولوو است که البته رادار و دروبین هر کدام سنسورهای جداگانه دارند. ورودی ارائه شده توسط این سیستم باعث عملکرد خوب در سیستم ترمز این کامیونها میشود. عملکرد موازی حسگرها در خودرو نیز موجب عملکرد به موقع سیستم ترمز در جاده میشود.
نکته قابل ذکر دیگر در مورد سنسورها این است که گاهی ممکن است تاریکی جاده به سنسور اجازه تشخیص جسم مورد نظر در مسیر نشود و گاهی نیز سردی بیش از حد جاده مانع عملکرد خوب رادار میشود. سیستم ترمز در خودرو این آسیبهای احتمالی را به حداقل میرساند، به عبارتی منجر به تشخیص خطر میشود و از بروز حادثه احتمالی جلوگیری میکند.
سنسورها در انواع کامیون براساس موقعیت اجرایی آن عملکرد متفاوتی دارند، به طوریکه سنسورها در هر ماشین سنگین شرایط خاص خود را خواهند داشت. توصیه میشود برای عملکرد بهتر خودرو، از سنسورهایی با کیفیت و عالی استفاده کنید. در صورت خراب بودن سنسور در سیستم ترمز، شاهد ایجاد مشکلات زیادی در خودرو خواهید بود. به عبارتی ساده میتوان گفت ایجاد مشکل در سیستم ترمز به دلیل عملکرد نامناسب سنسورها است.
سیستم سنسور در کامیونهای ولوو
نقش واحد کنترل در سیستم ترمز کامیون های ولوو
سیستم ترمز به تنهایی در کامیونهای ولوو نقشی ندارد و به عنوان ابزاری بیاستفاده محسوب میشود. این موضوع در مورد سنسور و دوربینهای این خودرو نیز به همین صورت است. واحد کنترل با جمعآوری اطلاعات درون دوربین و رادارها، به تصمیمگیری درست راننده کمک فراوانی میکند. این سیستم به واسطه نرمافزاری اداره میشود که روی دوربینها و رادارها نظارت کافی دارد و امکان تجزیه و تحلیل درست را برای راننده به وجود میآورد. سیستم هشدار و ترمز کامیون نیز در بررسی موقعیتهای حساس نقش موثری دارند. سیستم واحد کنترل با بررسی موقعیت سنسور شرایط را سنجیده و امکان بهترین عملکرد را برای سیستم ترمز خودرو فراهم میکند.
در صورت خراب شدن واحد کنترل، عملکرد آن در خودرو دچار مشکلات زیادی میشود. نکته قابل ذکر در مورد این سیستم این است که از نظر عملکردی شرایط خاصی دارند که روی سیستم ترمز در کامیونهای ولوو نیز تاثیر گذار خواهد بود. واحد کنترل بخشی مهمی از سیستم ترمز در کامیونها است که براساس موقعیت خودرو و نحوه عملکرد آن، بهترین تصمیم را در خصوص حرکت خودرو میگیرد.
سیستم ترمز
سیستم ترمز کامیونهای ولوو هنگامی شروع به کار میکنند که از طرف رادارها و دوربینها هشداری دریافت کرده باشند و راننده نسبت به آن عکسالعملی نشان نداده باشد. این امر باعث جلوگیری از ایجاد حادثه هنگام رانندگی میشود که در اینصورت خودرو بدون نیاز به فرمان راننده، عملیات توقف را انجام میدهد. در این عملکرد گیربکس جدا خواهد شد که در نهایت به کاهش سرعت و توقف کامیون منجر میشود. زمانی که سیستم ترمز در کامیونهای ولوو به درستی فعالیت کند، باید خطر توسط آن احساس شود. در اینصورت ترمز به صورتکامل گرفته خواهد شد و چراغها شروع به چشمک زدن میکنند که در پی آن ترمز دستی نیز فعال خواهد شد. اگر راننده نسبت به این عکسالعمل خودرو نیز واکنشی نشان ندهد، اتفاقی نمیافتد و سیستم ترمز به درستی اجرا میشود.
سیستم ترمز در کامیونها ولوو
سیستم ترمز کامیون های ولوو برای بعضی از رانندهها که عادت به کنترل دستی خودرو دارند، کمی آزار دهنده خواهد بود. اما این سیستم از همه جهات توسط متخصصان بررسی شده است. سیستم ترمز معمولا در خودروهایی که راننده عملکرد آن را به درستی انجام داده باشد، کارکرد مناسب و دقیقی دارد و هیچگاه موجب ایجاد مشکل در کامیون نخواهد شد. دقت سیستم ترمز در کامیون به کاهش میزان خسارات جادهای کمک بسیار فراوانی کرده است.
در واقع این سیستم در کامیونهای ولوو نصب شده است که بتواند از برخورد کامیون با عقب خودروهای دیگر جلوگیری کند که توسعه آن باعث تشخیص بهتر خودرو میشود.
عملکرد ترمز اضطراری در کامیون های ولوو
معمولا از ترمز اضطراری در آخرین مرحله سیستم ترمز کامیون های ولوو استفاده میشود. این سیستم به رویدادهای پشت سر هم که در لحظه رخ میدهد، بستگی دارد. سیستم ترمز در شرایط خطرناک برای کامیون اجرا میشود، به طوریکه بعد از بررسی خطر سیگنالی جهت پیش هشدار برای راننده ارسال میکند و این هشدار در ال ای دی کامیون با رنگ قرمز اجرا میشود. هشدار مذکور در حالت چشمکزن برای راننده به نمایش گذاشته میشود که بتواند توجه راننده را نسبت به خطر جلب کند. در صورت عدم عکسالعمل راننده به آن، این ترمز به صورت خودکار فعال میشود و براساس موقعیت مکانی و واکنش راننده، بهترین تصمیم را میگیرد. این سیستم در کاهش خطرات جادهای نقش موثری دارد و امنیت کامل را برای راننده و سرنشینان کامیون فراهم میکند.
بهترین عملکرد سیستم ترمز در کامیونهای ولوو
کلام آخر
وظیفه اصلی سیستم ترمز کامیون های ولوو کم کردن سرعت و توقف خودرو است، این امر در ایجاد امنیت راننده و سرنشینان کمک فراوانی میکند. امروزه سیستم ترمز در این خودروها، پنوماتیک هستند که براساس آن موتور خودرو نیروی لازم را برای کمپرسور تامین میکند و در نهایت کمپرسور هوای فشرده را به وجود میآورد. این امر موجب میشود زمانیکه راننده پدال ترمز را فشار میدهد، هوا از سوپاپ به ترمز منتقل شود و خودرو کاهش سرعت یا توقف داشته باشد.
در این مقاله سیستم ترمز خودروهای سنگین ولوو را مورد بررسی قرار دادیم که بتوانید با استفاده از آن امنیت خود و خودرو را تامین کنید.
منابع :