پمپ هیدرولیک تریلی

امروزه انواع مختلفی از پمپ هیدرولیک تریلی در بازار وجود دارد که وظیفه انتقال این وسیله و وسایل مختلف دیگری را بر عهده خواهند داشت. این وسیله با هدف انتقال آب از محلی به محل دیگر ساخته شده است، اما از قابلیت این پمپ هیدرولیک می‌توان در ماشین‌آلات بزرگ برای خنک کردن موتور و ایستگاه‌های بزرگ، آبیاری مزارع، استفاده در فرمان ماشین‌های بزرگ مثل تریلی، انتقال آب آشامیدنی و کاربردهای فراوان دیگر استفاده کرد. در ادامه قصد داریم این پمپ و انواع آن را مورد بررسی قرار دهیم.

پمپ هیدرولیکی در تریلی

معمولا از این پمپ‌ها در تریلی برای جابجایی مثبت استفاده می‌شود و استفاده از این وسیله در هدایت فشارهای بالا به ندرت انجام می‌شود. برای استفاده در هر شرایطی انواع مختلفی از پمپ‌های هیدرولیک در تریلی وجود دارد که پرکاربردترین آن‌ها معمولا دنده‌ای، پیستونی و پره‌ای هستند. این پمپ‌ها معمولا در کارخانه‌ها، خانه‌های مسکونی و ماشین آلات بزرگ کاربرد فراوانی دارند.

پمپ هیدرولیکی تریلی جزو مقاوم‌ترین پمپ‌ها هستند که کمتر پیش می‌آید با مشکل خاصی مواجه شوند، اما توصیه می‌شود هنگام خرید، در انتخاب خود نهایت دقت را داشته باشید. به عنوان مثال اگر با تریلی جامداتی مثل شن و ماسه را جابجا می‌کنید، به هیچ‌عنوان پمپ هیدرولیک دنده‌ای را انتخاب نکنید، چرا که این امر باعث آسیب به موتور پمپ می‌شود.

 

پمپ هیدرولیک تریلی

پمپ هیدرولیک تریلی

کاربردهای پمپ‌ هیدرولیک

پمپ‌های هیدرولیک در سیستم محرک هیدرولیک قابل استفاده بوده و در دو نوع هیدرو استاتیک یا هیدرو دینامیک موجود هستند. پمپ هیدرو استاتیک مخصوص جابجایی مثبت بوده و از قانون پاسکال پیروی می‌کند، در صورتی‌که پمپ هیدرو دینامیکی در جابجایی غیر مثبت قابل استفاده است. این پمپ نیروی مکانیکی را به انرژی هیدرولیکی تبدیل می‌کند که با استفاده از این انرژی، قدرت کافی برای غلبه بر فشار بار موجود در تریلی به دست می‌آید. عملکرد این پمپ برای مایعات با ایجاد خلأ در ورودی پمپ است که این امر موجب انتقال مایعات به پمپ و در نهایت خروج آن‌ها از مخزن می‌شود. این وسیله تنها کاربرد پمپاژ آب و روغن را ندارد، بلکه در سیالات دیگری مثل بیل مکانیکی، تراکتور، جرثقیل، کمپرسور و سایر ماشین‌آلات سنگین دیگر کاربردهای فراوانی دارد.

 

استفاده از پمپ هیدرولیک در تریلی و تراکتور

انواع پمپ هیدرولیکی

طبق بیانات قبلی، پمپ هیدرولیک در ابعاد و انواع مختلفی در بازار وجود دارد که هر کدام نسبت به شرایط خود، مناسب کار خاصی هستند. قبل از نصب پمپ به شرایط رطوبت، آب و هوا و سیالات عبوری در آن منطقه توجه کرده که بتوانید بهترین پمپ هیدرولیک تریلی را انتخاب کنید. در ادامه انواع پمپ هیدرولیک را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

پمپ هیدرولیک دنده‌ای

این نوع پمپ معمولا به دلیل دوام بالا و قیمت مقرون به‌صرفه‌ای که دارد، برای ماشین‌آلات با کارآیی کمتر گزینه مناسبی محسوب می‌شود. البته بهتر است از این پمپ در مکانی ثابت استفاده شده و فشارهایی زیر 200 بار به آن وارد شود که بتواند طول عمر زیادی داشته باشد. توصیه می‌شود در حالت ایده‌آل، در فشارهای بالا بیش از 180 بار از این پمپ استفاده نشود و در فشارهای عادی زیر 120 بار قابلیت استفاده داشته باشد. بهترین ویژگی پمپ مذکور سادگی آن است.

رایج‌ترین سیستم پمپ هیدرولیک تریلی، نوع دنده‌ای آن است که به دلیل وجود قطعات متحرک کمتر آن، باعث تحمل آلودگی بیشتر، سرویس‌دهی راحت‌تر و در نهایت قیمت مقرون به‌صرفه‌تر می‌شود. این پمپ جزو پمپ‌های جابجایی مثبت محسوب می‌شود. این نوع پمپ‌ها معمولا در سیستم هیدرولیک مرکز بار قابل استفاده هستند. این پمپ‌ها سیال را در میان دنده و بدنه پمپ گیر می‌اندازند و آن را به اطراف چرخ‌دنده انتقال می‌دهند که در نهایت این امر موجب ورود و خروج آب با پمپاژ می‌شود.

 

پمپ هیدرولیک دنده ای

پمپ هیدرولیک دنده‌ای

پمپ هیدرولیک پیستونی

در صورتی‌که به فشارهای کاری بالاتری نیاز داشته باشید، بهترین انتخاب برای شما پمپ هیدرولیک پیستونی است. این پمپ نسبت به پمپ دنده‌ای فشارهای بالاتری را تحمل می‌کند، نکته قابل توجه این است که هزینه این پمپ بالاتر بوده، اما مقاومت کمتری دارد. پیچیدگی در این پمپ باعث می‌شود نگهداری و تعمیر آن هزینه بالایی داشته باشد. این پمپ در جرثقیل‌های نصب شده روی کامیون‌ و تریلی‌ها قابل استفاده است، اما در وسایل دیگر، مثل دستگاه برف‌روب استفاده می‌شود.

این نوع پمپ انواع مختلفی دارد که یکی از آن‌ها مدل محوری آن است. این مدل از پمپ هیدرولیک طبق مکانیسم جابجایی متغیر طراحی شده است که امکان کنترل فشار به صورت خودکار را به شما خواهد داد. پمپ هیدرولیک محوری نیز انواع مختلفی دارد که پرکاربردترین آن پمپ صفحه شیر بوده، این پمپ تا فشار 350 بار را امکان‌پذیر کرده است. این نوع پمپ‌ها برای کاربرد پمپ هیدرولیک تریلی به راحتی ساخته می‌شوند و قیمت مناسبی نسبت به سایر پمپ‌ها در این مدل خواهند داشت، اما نسبت به آلودگی روغن حساسیت بیشتری دارند.

 

پمپ هیدرولیک پیستونی

پمپ هیدرولیک پیستونی

مزایای پمپ هیدرولیک تریلی

این نوع پمپ به دلیل تعمیر و نگهداری کمتر، راه‌اندازی برقی آسان و سایر مزایای دیگر، بیشتر مورد توجه طراحان قرار گرفته است. در این نوع سیستم‌ها قدرت به واسطه فشار روغن منتقل می‌شود. میزان انتقال و توان پمپ به میزان فشار سیستم بستگی دارد. برخی از مزایای پمپ هیدرولیک به شرح زیر هستند:

  • قابلیت حمل و نقل به هر مکانی وجود دارد.
  • انتقال قدرت بالایی دارد.
  • علاوه بر داشتن صدای کم، ذخیره انرژی بالایی دارد.
  • طرح‌های جمع و جور و مناسب در بازار موجود است.
  • عیب‌یابی آن راحت است.
  • در صورت نیاز به قطعه‌ای، قطعات به آسانی در دسترس خواهند بود.
  • در انتخاب قطعات مورد نیاز تنوع وجود دارد.
  • نسبت به سیستم‌های برقی که قدرتی مشابه به این پمپ دارند، هزینه مناسب و مقرون به‌صرفه‌تری دارد.

شرایط انتخاب پمپ هیدرولیک تریلی

مواردی که در انتخاب پمپ هیدرولیکی مورد اهمیت است به شرح زیر هستند:

  • توجه به قطر دهانه پمپ برای وصل شدن به خط مکش و دهانه خروجی با فشار کار مورد اهمیت است. این مشخصه با عنوان Pipe Connection در اینچ‌های 11، 2/11، 2/3، 1، 4/1، 4/2 قابل ارائه است.
  • فشار کار در خروجی برای پمپ‌های دنده‌ای معمولا حدود 10، 50، 100، 150، 175، 200، 225، 250 بار است.
  • فشار کار در ورودی نیز مقدار قابل قبولی از بار را تعیین می‌کند. قدرت کشش پمپ به میزان اختلاف فشار مکش و فشار موجود روی سطح مایع بستگی دارد. این فشار در ورودی معمولا بین 0.3- تا 1.5+ بار است.
  • قدرت کشش یک پمپ بستگی به میزان اختلاف فشار سمت مکش پمپ و فشار هوای روی سطح مایع دارد.
  • سرعت دوران پمپ توسط دبی حجمی روغن ایجاد می‌شود، هر چه سرعت دبی حجمی بیشتر باشد، سرعت دوران پمپ نیز بیشتر خواهد بود. معمولا دور پمپ 1450rpm قابل ارائه است.
  • حجم جابجایی روغن که به ازای هر دور چرخش چرخ‌دنده‌ها میزان معینی از روغن را جابجا می‌کند. معمولا این میزان جابجایی چیزی حدود 3.5 تا 100 لیتر بر دور است.
  • دبی موثر توسط پمپی با عبارت Qeff مشخص می‌شود. محدوده دبی در یک پمپ دنده‌ای معمولا بین 2 الی 150 لیتر بر دقیقه است.
  • توان موتور راننده پمپ به سرعت دوران، دمای کار و ویسکوزیته روغن بستگی دارد. مقدار این توان در پمپ دنده‌ای بین 1 تا 28 کیلو وات است.
  • دمای کاری روغن در تامین دبی موثر نقش مهمی دارد. این دما برای روغن‌های معدنی بین 20- تا 70+ است.
  • درجه ویسکوزیته باعث چسبندگی روغن می‌شود و در نهایت انتقال پمپ را موثر می‌کند. میزان ویسکوزیته برای پمپ‌های دنده‌ای بین 5 تا 300 سانتی استوک است.
  • فیلتراسیون مانع ورود ذرات خارجی به پمپ می‌شود. بزرگ‌ترین ابعاد ذراتی که وارد پمپ می‌شوند معمولا کوچکتر از 25 میلیمتر است.

کلام آخر

پمپ هیدرولیک تریلی کاربردهای مختلفی دارد که با توجه به میزان فشار کار و نوع منطقه، انواع مختلفی از این سیستم در بازار موجود است. شما می‌توانید با توجه به میزان نیاز خود پمپی مناسب انتخاب کنید که بهترین عملکرد با بیشترین طول عمر را داشته باشد. توصیه می‌شود در این زمینه حتما از مشاوری کاردان مشورت بگیرید که بتوانید از اصل یا تقلب بودن آن مطمئن شوید.

در این مقاله در مورد پمپ هیدرولیکی و انواع آن صحبت کردیم، امیدوارم با خواندن این مقاله بتوانید در انتخاب بهترین نوع پمپ با توجه به نیاز خود اقدامات لازم را انجام دهید.

 

منابع :

آخرین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟